Utklippsverktøyet i Windows

Utklippsverktøy, et praktisk Windows program

Windows er innholdsrikt operativsystem. Her finnes mange praktiske programmer av ulike slag og til mange ulike formål. Utklippsverktøy ble jeg klar over helt nylig, selv om det har vært i Windows i mange år. Programmet lar deg lagre alt du kan se på skjermen som et bilde. Du finner det enkelt ved å trykke forstørrelsesglasset nede ved startknappen på oppgavelinjen og ganske enkelt skrive «utklippsverktøy» i søkefletet. Hvis du høreklikker på programmet i søkefeltet kan du lagre det på f. eks. Startmenyen. Når du har startet programmet kan du velge om du vil ta utklipp av hele skjermen, et vindu, et rektangulært område. Og når du er klar, trykker du ganske enkelt Ny. Etter at du har klippet at noe fra skjermen kan du lagre bildet i formatene png, jpg og bmp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Utklippsverktøyet i Windows”