Gratis kontorpakker

Gratis Kontorpakker

Mange kjøper kontorpakken Office 365 som i seg selv er et utmerket produkt. Men det finnes noen alternativer. Først og fremst pakkene Libre Office og Open Office. For epost, kontaktregister, kalender, oppgavelister og notater er Google sine løsninger som Gmail, Kalender, Keep, svært praktiske. Bruker du en Android basert mobil finner du igjen alle de ulike appene / programmene der. Og praktiske nok, legger du til noe på PC eller på mobilen er umiddelbart oppdatert på den andre enheten. Alle disse modulene kjøres i nettleseren på PC og iseparate apper på mobilen. Du kan lese mer om Google løsningene her:

Libre Office og Open Office

LIbre Office og Open Office er begge to svært gode og fri kontorpakker som inneholder tekstbehandler, regneark, presentasjons program (tenk Power Point), tegneprogram, database og en egen modul for å skrive matematiske formler.
Faktisk har de to programmene felles opprinnelse i Open Office. Prosjektet ble splittet, og Libre Office når det for mange av de frivillige utviklerne oppsto tvil om de da kommersielle rettighetshavere ville forandre på rettigheter. Du kan finne mer informasjon om dette på nett om du skulle ha interesse for det.
Siden begge disse pakkene utvikles av frivillige bidragsytere, så skulle ha du ha tid og kunnskaper er det mulig å bidra. 🙂

Begge programmene finnes for Windows, MacOs og Linux. I vanlig bruk er det lite som skiller disse fra hverandre, men skal du samarbeide med Microsoft Office er nok Libre Office et bedre alternativ, da det ikke bare kan lese de siste filformatene fra MS Office, men også skrive dem slik at du lagre i bedre formater for dem.

Skjermbilder av de ulike programmene i Libre Office

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Libre Office finner du her:
https://no.libreoffice.org/download/libreoffice-stable/
Open Office finner du her:
https://www.openoffice.org/no/download/

Skjermbilde fra Libre Calc

Google Nettbasert (Chrome)